Hamilelikte Limon Yenir mi, Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Çorba, salata ve bir çok yemeğimizde sıklıkla kullanılan limonun hamilelik döneminde yenmesinin faydaları ve zararları nelerdir, açıklayalım.

Hamileyken Limon Yemenin Yararları

– Limon C vitamini özleri sayesinde soğuk algınlığına karşı önlem alınmasını sağlar.
– İçerdiği kalsiyum ve potasyum sayesinde fetüsün gelişmesini desteklerler.
– Böbreklerin düzgün çalışmasını sağlayarak, enfeksiyonlara karşı korur.
– Safra akışı dengesini düzenler ve ağzın temizlenmesini sağladığından bulantı riskini azaltır.
– Balgam söktürür, sindirim sistemini düzenler, mideyi rahatlatarak, kusmanın önüne geçer.
– Kabızlık probleminin meydana gelmesine engel olur.
– Her ne kadar asidik bir meyve olsa da vücut içerisinde bıraktığı alkali kalıntılar sayesinde, kanda ki asit oranının azalmasını sağlar.
– Antebakteriyel özleri sayesinde ateş ve diğer meydana gelebilecek olan enfeksiyonları engeller.
– Limon hiç yağ içermez ve A vitamini, C vitamini, tiamin, niasin, kalsiyum, folat, fosfor, magnezyum, bakır, manganez, pantothenik asit, vitamin B-6, riboflavin gibi vitamin ve mineraller içerir.
– İçerdiği vitaminler kan damarlarının güçlenmesin sağlar. Bununla beraber iç kanamayı önler, kan basıncı düzeyini korur.

Hamileyken Limon Yemenin Zararları

– Hamileliğin ilerleyen dönemlerinde artan mide ekşimeleri limon tüketildiğinde daha fazla artabilir.
– Hamilelik döneminde dişler hassaslaşır. Limon tüketildiğinde ise tetikleyici faktör olarak diş minesi zarar görebilir.
– İçerisinde bulunan sitrik asitten dolayı boğazı tahriş edebilir.

Hamileyken limon tüketip tüketemeyeceğiniz ya da ne kadar tüketeceğiniz hakkında bilgiyi doktorunuzdan mutlaka öğrenmelisiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir